Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2008 11:27

Ющенко "розжував" українцям, як Тимошенко причетна до кризи

Ющенко "розжував" українцям, як Тимошенко причетна до кризи
Президент Віктор Ющенко вважає однією з причин фінансової кризи в Україні слабку бюджетну політику уряду. Таку думку він висловив в інтерв"ю економічним виданням, яке цитує "Дело".

"Для початку необхідно розібратися, з яких компонентів складається фінансова криза у контексті України. Говорячи про внутрішні фактори, у першу чергу, потрібно звернутися до бюджетної політики 2008 року. Більш слабкої бюджетної політики країна не знала", - зазначив він.

"Про що може йти мова, якщо видатки соціального характеру зросли на 41-43%? У той час як зростання заробітних плат, соціальних виплат — це готівковий агрегат, це найменш керований компонент грошової маси. Така непродумана соціальна політика призвела до відповідних інфляційних наслідків", - запевнив президент.

Він нагадав, що реальне зростання заробітної плати за 8 місяців поточного року склало 11,2%, соціальної допомоги — 9,5%. Це найнижчі показники з 2000-2001 років.

"Коли зросла інфляція після першого кварталу, для її лікування було обрано ревальвацію гривні та жорстку монетарну політику — ми отримали кредитний голод. Що ми маємо — інфляція провокується бюджетними чинниками, а реагували ми на неї монетарними методами", - зазначив він.

"У результаті галузі, найбільш залежні від стороннього фінансування, наприклад, будівництво, почали "згортатися". Іншими словами, з інфляцією ми починаємо боротися через обмеження економічної активності. Але при цьому не змінюємо бюджетну політику", - сказав Ющенко, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко "розжував" українцям, як Тимошенко причетна до кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути