середа, 23 грудня 2009 09:04

Ющенко придумав Тимошенко "мозкове" завдання

Ющенко придумав Тимошенко "мозкове" завдання
Президент Віктор Ющенко вирішив створити Інститут мозку - головну науково-дослідну установу з визначення пріоритетних напрямів вивчення мозку.

Про це йдеться в указі президента N1094 від 22 грудня.

"Підтримати ініціативу Міністерства охорони здоров"я України про створення Інституту мозку як головної науково-дослідної установи з визначення пріоритетних напрямів вивчення мозку", - сказано в указі.

Згідно з указом, у науковій установі будуть проводиться фундаментальні і прикладні дослідження в сферах неврології, психіатрії, психології і нейрореабілітації, розробка, запровадження і реалізація програм досліджень мозку та мозкової діяльності, новітніх технологій у цій сфері, а також підготовка, перепідготовка і підвищення кваліфікації фахівців з неврології, психіатрії, психології і нейрореабілітації, їх дистанційне навчання.

Інститут створюється з урахуванням погіршення стану здоров"я населення та з метою забезпечення комплексного підходу до виявлення і лікування захворювань мозку та запровадження сучасних методів їх профілактики і лікування.

Ющенко доручив Кабінету Міністрів забезпечити в місячний термін вирішення питань щодо створення Інституту мозку, а також передбачити при доопрацюванні проекту державного бюджету на 2010 рік необхідні бюджетні призначення для функціонування та утримання Інституту мозку.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко придумав Тимошенко "мозкове" завдання ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути