четвер, 03 квітня 2008 13:32

Ющенко подякував Росії за розуміння

Президент України Віктор Ющенко сподівається, що Росія поступово визнає, що питання приєднання України до НАТО - незворотній процес, незважаючи на будь-які сантименти минулого.

Як повідомили у прес-службі Президента, про це Ющенко заявив в інтерв`ю румунській газеті "Евеніментул Зілей".

"Ми вдячні нашим російським партнерам за розуміння того, що вибір форм безпекової політики є суверенним правом кожної незалежної держави, в тому числі й України", - зазначив Президент - "Зрештою і українці, і росіяни розуміють: настав нарешті той час, коли потрібно відходити від ідеалістичних, а часто й утопічних кліше у наших двосторонніх відносинах. Ми ведемо постійні дипломатичні консультації з нашими російськими колегами, і думаю, вони поступово визнають, що питання приєднання України до НАТО - незворотній процес, незважаючи на будь-які сантименти минулого".

Ющенко підкреслив, що Україна неодноразово заявляла і продовжує наголошувати, що поглиблення співпраці між Україною і НАТО ні сьогодні, ні в майбутньому не становитиме ніяких загроз для Російської Федерації. "При потребі ми готові гарантувати це нашим російським партнерам у будь-якій формі", - сказав Президент.

Врешті-решт, зазначив він, "сама Росія продовжує нарощувати співробітництво з Альянсом. Скажу більше – на сьогодні ні для кого не є новиною той факт, що рівень співпраці між Росією та НАТО незрівнянно вищий за аналогічну співпрацю України з Альянсом".

У зв"язку з цим Ющенко висловив переконання, що "безпосереднього зв`язку між зовнішньополітичними ініціативами України і станом нашого співробітництва із стратегічним партнером Росією немає". За словами Президента, "Нас і надалі пов`язуватимуть тісні економічні та торговельні інтереси; у нас спільне історичне та культурне минуле". Тому, підкреслив Ющенко, принципи добросусідства, дружби і взаєморозуміння будуть завжди актуальнішими за будь-які політичні оцінки.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко подякував Росії за розуміння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути