четвер, 17 січня 2019 11:29

Ющенко підтримав перейменування області

Ющенко підтримав перейменування області
Третьому президенту Віктору Ющенку сподобалася назва "Січеславська".

Третій президент Віктор Ющенко вважає доречним перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. Про це він розповів на Youtube-каналі за перейменування області.

"Ми отримали об'єднану, помісну, первоапостольну Українську православну церкву. І якщо відходити від духовних канонів, від Біблії, то треба пам'ятати одне - за іменем твоїм і життя твоє.

Тому, коли говоримо, чи перейменувати, це обов'язково треба робити. Цей час давно назрів.

Фантастична назва - Січеславська. Це прекрасна назва, яка працювала історично справедливо. Сьогодні ми розуміємо, який глибокий зміст за процесом десовєтізації, а, по суті, йдеться про дерусифікацію. Тому цей крок (перейменування. - Gazeta.ua) дуже важливий, я всіляко підтримую", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це прекрасно" - Забужко підтримала перейменування області

Верховна Рада 20 листопада направила до Конституційного суд ініціативу перейменувати Кіровоградську область на Кропивницьку. Це частина необхідної для перейменування процедури. Разом із тим парламент зірвав перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Зареєструвати законопроект про зміни до Конституції може тільки президент або 150 народних депутатів. Петро Порошенко вже вніс свою пропозицію перейменувати Дніпропетровську область на Дніпровську.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підтримав перейменування області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути