середа, 21 листопада 2018 14:38

Комуністичну назву - на смітник: президент вніс законопроект про перейменування області

Комуністичну назву - на смітник: президент вніс законопроект про перейменування області
Дніпропетровську область пропонують перейменувати на Дніпровську.

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект змін Конституції щодо перейменування Дніпропетровської області. Про це повідомляє сайт глави держави.

Пропонується перейменувати область на Дніпровську.

"Декомунізацію слід завершити. На карті України не може бути місця для Петровського. Мало того, що він один із очільників комуністичної диктатури, він ще й співорганізатор і виконавець Голодомору, геноциду українського народу", - сказав Порошенко.

"Процедура зміни назви області передбачає поправки до Конституції. Аналіз показує, що за Дніпровську область проголосує понад три сотні депутатів. Потрібен не піар, а результат – тобто остаточне завершення декомунізації. Дніпропетровська область стане Дніпровською, а місце Петровського – на смітнику історії", - додав президент.

Назва Дніпропетровської області містить згадку про Григорія Петровського (1878–1958) – партійного, більшовицького та радянського діяча, керівника революційного руху та голови ЦВК УРСР, одного з організаторів Голодомору 1932-33-х і чільного діяча тоталітарного комуністичного режиму в Україні. А отже, належить до символіки, використання якої на всій території України заборонено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому важлива декомунізація

20 листопада Верховна Рада не змогла внести у порядок денний сесії проект змін до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Рішення підтримали 202 народних депутати за необхідних 226.

Зараз ви читаєте новину «Комуністичну назву - на смітник: президент вніс законопроект про перейменування області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути