вівторок, 11 жовтня 2011 12:03

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Ющенко підрахував, що Тимошенко таки зрадила національні інтереси

Ющенко підрахував, що Тимошенко таки зрадила національні інтереси

Екс-президент України Віктор Ющенко не вважає справу Юлії Тимошенко політично обумовленою. На його думку, уклавши з російським прем'єр-міністром Владіміром Путіним у 2009 році газові угоди, вона зрадила національні інтереси.

Про це Ющенко заявив в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

Говорячи про справу проти Тимошенко стосовно газових контрактів 2009 року, колишній голова держави намагався чітко розмежувати політичну і економічну складові цього процесу.

"Чому Німеччина має базову 250, Словаччина, Австрія мають від 250 до 300, Україна має 450? Причому, я назвав держави, які знаходяться на одній гілці газопроводу. Чому, знаходячись ближче до джерела видобування, Україна платить ціну, яка знаходиться на кордоні між Францією і Італією в Альпах? Як вийшло так, що Україна платить некоректну, неринкову ціну? Що за цим стоїть?" - поцікавився Ющенко.

На його думку, неринковою є і ціна на транзит російського газу, і підходи до штрафів за не викуплений вчасно газ.

"Україна цей контракт обслуговувати не може. Він приносить нам збитків щорічних, якщо взяти по транзиту, ми десь не добираємо 4 мільярди. За газ ми щорічно переплачуємо від комерційної ринкової ціни приблизно 3,5 мільярди", - заявив екс-президент.

При цьому Ющенко визнає і політичний чинник: "Безумовно, ні одна політична сила не обмине, щоб цю оказію використовувати політично".

На думку політика, те, що багато колишніх функціонерів часів його президентства (Юлія Тимошенко, Юрій Луценко та багато інших. – ред.) перебувають в СІЗО, не є добре, однак він вважає, що відповіді на всі питання має дати тільки суд.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підрахував, що Тимошенко таки зрадила національні інтереси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути