Ексклюзиви
пʼятниця, 20 лютого 2009 19:06

Ющенко підписав закон: майже увесь імпорт подорожчає

Ющенко підписав закон: майже увесь імпорт подорожчає
Імпорт в Україну ряду товарів буде обкладатися тимчасовим додатковим митом 13%.

Відповідний закон "Про внесення змін у деякі закони України з метою поліпшення стану платіжного балансу України у зв"язку зі світовою фінансовою кризою" підписав президент країни Віктор Ющенко.

У цей перелік також увійшли кам"яне вугілля, килими, трикотажні полотна, одяг, білизна, взуття і капелюхи, печі, опалювальні котли, легкові і вантажні автомобілі, автобуси, кухонні плити, газові колонки, насоси, вентилятори і витяжки.

Також, морожена яловичина, свіжа, охолоджена і морожена свинина, м"ясні субпродукти і сало, сосиски, ковбаси, м"ясні консерви, готова або консервована риба і ракоподібні, ікра, вино, лікери, вермути і міцні спиртні напої, етиловий спирт.

Крім того, холодильники і морозильники, електричні водонагрівачі, побутові електромашини.

Верховна Рада 4 лютого прийняла зазначений закон, врахувавши пропозиції президента, який перед цим застосував право вето до його першої редакції, яка припускала обкладання 13% тимчасовим митом всього імпорту в країну, за винятком критичного.

Підписаний президентом закон допускає термін дії введеної тимчасової 13% надбавки до діючих ставок увізного мита протягом мінімум шести місяців. Відповідно до нього, усі кошти від цієї надбавки будуть надходити в стабілізаційний фонд, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підписав закон: майже увесь імпорт подорожчає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути