субота, 16 травня 2009 17:47

Ющенко обіцяв задовольнити Тимошенко

Ющенко обіцяв задовольнити Тимошенко
Президент України Віктор Ющенко вважає, що ухвалений Верховною Радою закон про заборону грального бізнесу не вирішує проблем у цій сфері.

Про це Ющенко сказав сьогодні на брифінгу.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи підпише він ухвалений вчора ВР закон, Ющенко сказав, що проведе з цього приводу додаткові консультації з фахівцями.

Президент зазначив, що за своїми внутрішніми переконаннями він готовий його підписати, хоча "закон принизливий і відсуває нас від вирішення суті питання".

Ющенко зазначив, що те, що сталося в залі ігрових автоматів у Дніпропетровську є великим горем, але спекулювати на цьому цинічно. На думку Президента, ухваленим документом ВР і уряд "умивають руки" від вирішення проблем сфери грального бізнесу. Ющенко нагадав, що вже протягом двох років у ВР знаходиться законопроект, який врегульовує зазначені питання. Тому, за словами Президента, їх необхідно, або зрештою вирішити, або "ми вганяємо їх в тінь, де буде процвітати корупція".

15 травня, ВР ухвалила Закон "Про заборону грального бізнесу в Україні". Законом забороняється не лише гральний бізнес, але й участь в азартних іграх. Згідно із законом, до суб"єктів господарювання, які організовують і проводять на території України азартні ігри, застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі 8 тисяч мінімальних зарплат з конфіскацією грального обладнання, а прибуток від проведення такої азартної гри підлягає перерахуванню до державного бюджету України.

Того ж дня прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко висловила сподівання, що глава держави підпише зазначений закон, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко обіцяв задовольнити Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути