субота, 06 жовтня 2007 13:37

Ющенко не зрозумів заяву "Газпрому" про заборгованість України

Заява російської компанії "Газпром" про існування боргу України за поставлений газ для Президента України Віктора Ющенка була "незрозумілою". Про це Ющенко сказав в інтерв"ю французькій газеті "Фігаро", перебуваючи з робочим візитом у Парижі в п"ятницю, відповідаючи на питання, чи можлива нова українсько-російська газова криза.

"Остання заява "Газпрому" для мене незрозуміла", - підкреслив Ющенко.

За його словами, Україна "не отримувала ні від кого подарунків" і "наша комерційна політика чесна". Він підкреслив, що необхідно відділяти політичні питання від енергетичних, як в Україні, так і в Росії, так і в усій Європі.

Ющенко зазначив, що не сприймає подібний інструментарій в енергетичних дискусіях.

Проте експерти галузі припускають, заява "Газпрому" про заборгованість України могла бути продуманим приводом для міжнародного скандалу, за допомогою якого російській стороні буде легко отримати контроль над українською газотранспортною системою.

Експерти вважають, що мета цієї заяви могла полягати в тому, щоб підірвати авторитет України, представити її як державу, що не повертає борги, краде газ і що має запущену ГТС, яка потребує нового власника. В цьому випадку заява "Газпрому" вписується в логіку процедури відчуження держмайна (ГТС України) за борги, передає Інтерфакс .

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не зрозумів заяву "Газпрому" про заборгованість України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути