пʼятниця, 02 лютого 2007 14:43

Ющенко не віддасть Росії газотранспортні труби

Говорити про об"єднання видобувних і газотранспортних активів Росії та України ще рано, вважає Президент Віктор Ющенко. Про це він сказав, коментуючи заяву президента Росії Володимира Путіна про можливість такого об"єднання. Вчора на пресконференції у Москві Путін розповів про пропозиції українських компаній взяти участь у видобутку газових та нафтових ресурсів на території Росії. Російський президент знову озвучив давню ідею про створення з Україною газотранспортного консорціуму, який би контролював транзитні шляхи російського газу в Україні. 

- Газотранспортна система – це стратегічний актив України, об"єкт, відповідно до закону, над яким сформовано державну монополію і державне управління. Усе, що пов"язано з модифікацією моделі, потребує дуже пильного і обережного підходу, - сказав Ющенко. Президент також підкреслив, що "по всьому масиву інтересів в енергетичній сфері мають бути проведені відповідні консультації та сформовані чіткі пропозиції з тих чи інших позицій".

Ющенко зазначив, що існує багато проектів, які роками обговорюють на рівні бізнес-кіл, але не доводять до логічного кінця, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не віддасть Росії газотранспортні труби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути