Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2018 11:01

Ющенко: не обміняйте свободу на мішок обіцянок про "добробут"

Ющенко: не обміняйте свободу на мішок обіцянок про "добробут"
Майдан утвердив українську націю, каже третій президент Віктор Ющенко. Фото: ucu.edu.ua

14 років тому почався перший Майдан, тоді український народ переміг страх. Зараз головне не обміняти свободу на виборчі обіцянки про "добробут". Про це написав третій президент Віктор Ющенко у Facebook.

"Сьогодні ми відзначаємо день, який присвячений усім українським громадянам незалежно від поглядів. Він об'єднує нас як єдиний народ, як єдину націю.

Ми стаємо вільними. Ми повинні усвідомити цей факт. Воля – як повітря: відчуваєш тоді, коли її втрачаєш. У країні утвердилися реальні свободи. Свобода слова, зібрань, вибору, конкуренції, підприємництва.

Наша свобода ніким не подарована.

Наша свобода – це наша незалежність і наша державність.

Наша свобода – це наша незалежність і наша державність

Але є і дещо більше. Свобода у нашому розумінні – це свобода особистості.

В один із найсвітліших моментів історії українського народу ми стали на шлях реалізації одного з наймогутніших і найблагородніших прагнень людини – жити за принципами справедливості та бути собою, реалізувати себе і своє покликання, яке кожному дають Господь, думка і природа.

Ми не самотні на цій славній дорозі.

43 роки тому, переймаючи рух свободи з рук великих предтеч, повстала Польща і польська "Солідарність". 34 роки тому цей рух розтрощив Берлінську стіну. 34 роки тому він розпочав Оксамитову революцію у Празі. 34 роки тому він підняв до свободи всі балтійські народи. 24 серпня 1991-го та Майдан осені 2004-го — це великий рух нації і людини до свободи. Із мільйонів українських доль, поглядів і надій складається цей рух.

Український Майдан стояв за власну мрію.

Майдан не був протистоянням людей — Майдан був прагненням свободи.

Найважливіше сьогодні — не обміняти свободу на мішок "добробуту", який щедро обіцяють ті, хто претендує на найвищу посаду в Українській державі", - розмірковує Віктор Ющенко (текст скорочено).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого хоче бачити Путін у другому турі виборів президента України

Волевиявлення 2004-го проходило у вкрай напруженій політичній атмосфері. Віктор Ющенко оскаржив результати другого туру, за якими ЦВК оголосила переможцем Віктора Януковича. Далі пройшла Помаранчева революція. У результаті Верховний суд анулював офіційні результати. У повторному голосуванні переміг Ющенко з 52% голосів проти 44% у Януковича.

Лідер "регіоналів" узяв реванш на виборах 2010-го і переміг з 49% проти 45% Тимошенко. Однак до завершення каденції у президентському кріслі не досидів - Революція гідності вигнала Януковича та його найближче оточення з країни.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: не обміняйте свободу на мішок обіцянок про "добробут"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути