вівторок, 21 лютого 2012 13:05

Ющенко не хоче залишати "Нашу Україну" і постійно конфліктує з партією

Ющенко не хоче залишати "Нашу Україну" і постійно конфліктує з партією

За останні півроку було щонайменше чотири серйозні конфлікти між екс-президентом Віктором Ющенком та іншими керівниками партії "Наша Україна".

Про це розповіли співрозмовники "Української правди".

Перший з них – це суд над екс-прем'єром Юлією Тимошенко, пише видання. На президії було ухвалено рішення, що члени партії не братимуть участі в цьому процесі, проте Ющенко і Юрій Єхануров дали свідчення в суді.

Також 8 серпня політрада ухвалила рішення про принцип формування списків до виборів. Відповідно до нього, всі партійці, які до цього працювали в органах влади, мали балотуватися як мажоритарщики. Однак, як висловився один з екс-соратників Ющенка, той "наплював на це рішення і сказав, що він очолить список".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко надумав обиратися в Раду: "Шановні, я молодий"

Третій епізод конфлікту - внутрішній. Більшість організацій виступали за реформування статуту, згідно з яким має бути почесний лідер партії, а голова партії має обиратися на з'їзді. Тобто фактично йшлося про обрання Валентина Наливайченка головою партії. Але Ющенко не погодився.

"Це були фактично істерики, погрози. Ющенко погрожував, що він вийде і скаже, що в нього просто вкрали партію", – розповів співрозмовник УП. Було зірвано 2 з'їзди – в кінці грудня і на початку лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Ющенка продовжують тікати однопартійці

Один із таких епізодів стали і вибори. Наливайченко з Сергієм Бондарчуком як співзасновники КОД намагалися домовитися з іншими організаторами Комітету опору про спільний список. Натомість Ющенко, як відомо, замість того, щоб бути 22 січня з об'єднаною опозицією, пішов на концерт з Віктором Януковичем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада віддячує Ющенку за те, що той допоміг Януковичу прийти до влади - Тарасюк

В кінці листопада, на одній з президій партії, коли Ющенко заявив, що НУ не повинна бути в КОДі (Комітет опору диктатурі), Андрій Парубій йому сказав, що якщо так, то партія повинна публічно заявити про свій вихід. На це Ющенко відповів, мовляв, "ні, спочатку вийде "Свобода", а за нею вже і ми для того, щоб підняти хвилю", – розповідають джерела УП.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не хоче залишати "Нашу Україну" і постійно конфліктує з партією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

91

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути