вівторок, 16 лютого 2010 12:53

Ющенко назвав "колоніальною" політику Януковича щодо ЧФ РФ

Ющенко назвав "колоніальною" політику Януковича щодо ЧФ РФ

Президент Віктор Ющенко вважає, що вся відповідальність за майбутню "колоніальну" політику новообраного Президента України Віктора Януковича щодо можливого продовження базування ЧФ РФ в Україні після 2017 року лежить на ньому і на українцях, які за нього проголосували.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, коментуючи заяви Януковича щодо газового консорціуму та про призначення російської мови другою державною мовою.

"Я не думаю, що це новинка для суспільства ... Мені здається, що це ви чули 5 років. Чому ви дивуєтесь? Я думаю, що ви це повинні сприйняти з належною послідовністю", - заявив він.

"Я переконаний, що на суспільному рівні грати з цим питанням - це політика, яка не принесе успіхів, але принесе серйозну дестабілізацію", - сказав діючий Президент.

Ющенко підкреслив, що він як політик і громадянин буде робити все, щоб термін перебування ЧФ РФ на території України не був продовжений.

Він знову відзначив, що виведення російського флоту, як це закріплено в угоді між Києвом і Москвою, 28 травня 2017 року - "це не політика проти Росії".

"Мені як президентові їх чути сумно, значною мірою принизливо. Це дискредитує вас, як націю. Але це не є несподіванкою. Очевидно, це зміна курсу. Це політика підпорядкована, колоніальна. Я не хочу в президентському клубі повчати якогось президента, це його компетенція. Його відповідальність і тих, хто підняли руку, взяли бюлетені та проголосували за цього Президента", - підкреслив Ющенко.

УНІАН, Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Ющенко назвав "колоніальною" політику Януковича щодо ЧФ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути