Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2007 12:50

Ющенко написав Путіну листа про бібліотеку

Президент України Віктор Ющенко звертає увагу Президента Росії Володимира Путіна на ситуацію, що склалася навколо єдиної в Російській Федерації Бібліотеки української літератури, йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

У своєму листі до російського колеги Глава Української держави відзначає, що глибоке занепокоєння української громадськості, численної української громади в Росії та світових організацій закордонних українців викликала інформація про наміри реорганізувати бібліотеку та певні складнощі в її діяльності, пов"язані, зокрема, з кадровими змінами персоналу.

Українська сторона високо цінує зусилля уряду Москви, який у 2006 році відродив українську бібліотеку в новому приміщенні із забезпеченням належного фінансування, відзначає Ющенко.

На такому ж високому рівні Україна намагається організовувати роботу аналогічних закладів в Україні – держава фінансує діяльність тисяч бібліотек, в яких зберігаються мільйони примірників російських книжок та проводиться багато культурологічних заходів, присвячених російській тематиці, наголошує Президент.

Ющенко запропонував Путіну розглянути питання щодо створення Опікунської ради бібліотеки за участю представників української громади в Росії і російської громадськості, видатних науковців, провідних літераторів, діячів культури та мистецтва наших держав. "Думаю, що конкретний механізм її роботи міг би бути розроблений в рамках Українсько-Російської міждержавної комісії", – зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко написав Путіну листа про бібліотеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути