пʼятниця, 30 жовтня 2009 12:35

Ющенко наказав Тимошенко виділити гроші для боротьби з грипом

Ющенко наказав Тимошенко виділити гроші для боротьби з грипом

Державна надзвичайна протиепідемічна комісія при Кабінеті міністрів повинна невідкладно розглянути ситуацію з грипом та ГРВІ з метою прийняття відповідного плану дій.

Про це президент Віктор Ющенко просить у своєму листі до прем"єра Юлії Тимошенко.

Президент просить виділити з держбюджету кошти для постійного моніторингу за поширенням грипу, в тому числі свинячого, а також для належної діяльності вірусологічних лабораторій держсанепідемслужби та закладів охорони здоров"я на території України.

Ющенко нагадав, що у квітні 2009 року, враховуючи розповсюдження у світі свинячого грипу, він просив прем"єра виділити з держбюджету 50 млн грн для "Українського центру грипу та гострих респіраторних інфекцій" МОЗ.

Однак Кабінет міністрів зазначений обсяг коштів виділив для першочергових заходів щодо недопущення занесення та поширення на території України свинячого грипу.

І лише у серпні 2009 року уряд виділив "Українському центру грипу та гострих респіраторних інфекцій" МОЗ в обсязі 2,265 млн грн для фінансування витрат, пов"язаних тільки з капітальним ремонтом його приміщень.

"В умовах ускладнення в масштабах всього світу ситуації з поширенням грипу та гострих респіраторних вірусних захворювань така ситуація є неприпустимою", - наголосив президент.

Ющенко просить поінформувати його про вжиті урядом заходи щодо можливості належної діяльності "Українського центру грипу та гострих респіраторних інфекцій" та про прийняті рішення щодо інших порушених ним питань.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко наказав Тимошенко виділити гроші для боротьби з грипом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути