Ексклюзиви
середа, 25 лютого 2009 12:11

Ющенко нацькував Медведька на "Беркут" за відірвану руку татарина

Ющенко нацькував Медведька на "Беркут" за відірвану руку татарина
Президент Віктор Ющенко просить генпрокурора Олександра Медведька особисто проконтролювати вжиття невідкладних заходів прокурорського реагування щодо розслідування дій спецпідрозділу міліції "Беркут" у Криму.

Про це йдеться у листі Ющенка на адресу Медведька, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко також просить Медведька "надати правову оцінку діям відповідних службових осіб" та про результати поінформувати його у тижневий термін.

Президент зазначив, що факт застосування спеціальних засобів працівниками "Беркуту" у селі Мирне АРК, що спричинило поранення місцевого жителя Мустафи Хаїрова "набув широкого розголосу серед громадськості".

"Мене як главу держави особливо турбує те, що від непрофесійних дій працівників міліції потерпіла невинна людина", – пише Ющенко.

Як відомо, у вівторок прес-секретар президента Ірина Ванникова, посилаючись на думку Ющенка, заявила, що "у демократичному суспільстві після подібних інцидентів керівники відомств подають у відставку".

У свою чергу міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що не збирається подавати у відставку.

Нагадаємо, що близько 1-ої ночі у неділю, 22 лютого, понад 10 озброєних співробітників "Беркуту" в екіпіруванні увірвалися у будинок родини Хаїрових у селищі Мирне в Криму. Вони зламали двері, вікна й закидали будинок світлошумовими гранатами, одна з яких при вибуху відірвала кисть лівої руки господарю дому, представнику кримських татар Мустафі Хаїрову.

Одразу після цього з"ясувалося, що співробітники "Беркуту" помилилися адресою, розшукуючи злочинця.

Згодом керівництво ГУМВС у Криму вибачилося перед Хаїровим, пояснивши, що в його домі очікували знайти озброєного, раніше вже судимого злочинця, який викрав 23-річну дівчину і погрожував її матері вбити заручницю. На дім Хаїрова нібито вказали очевидці, які знали викрадача, що й призвело до помилки при здійсненні операції.

За матеріалами: Українськаправда, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко нацькував Медведька на "Беркут" за відірвану руку татарина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути