Ексклюзиви
вівторок, 26 серпня 2008 12:30

Ющенко каже, що Україна продавала Грузії зброю законно

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна законно поставляла зброю в Грузію.

Про це він заявив в інтерв"ю газеті "The Times".

"Співробітництво України із Грузією законно й засновано на взаємній вигоді, як і у випадку з будь-якими іншими країнами. Існує міжурядова угода про військову співпрацю, підписана в 1995-1996 роках", - сказав Президент.

Ющенко зазначив, що міжнародні організації не накладали ніяких обмежень на військово-технічне співробітництво Грузії й України, тому будь-які заяви щодо цього є спекуляціями.

18 серпня депутат Верховної Ради Валерій Коновалюк (фракція Партії регіонів) запропонував парламенту створити тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів та обставин поставок української військової техніки й зброї до Грузії з порушенням законодавства й міжнародного права.

Лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз прогнозує застосування Росією економічних санкцій до України через поставки українською стороною зброї до Грузії.

4 серпня міністр оборони Юрій Єхануров назвав безпідставними обвинувачення України в незаконних поставках зброї до Грузії, оскільки відносно цієї країни немає ніяких міжнародних санкцій на операції із продажу-купівлі зброї.

У ніч із 7 на 8 серпня грузинські війська почали наступ на столицю Південної Осетії Цхінвалі, після того як влада Грузії обвинуватила сепаратистів з Південної Осетії у вчиненні нападів на мирне населення й миротворчі підрозділи в декількох селах неподалік від Цхінвалі, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко каже, що Україна продавала Грузії зброю законно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути