Ексклюзиви
середа, 03 вересня 2008 16:55

Ющенко хоче все обговорити з Росією

Президент України Віктор Ющенко обіцяє докласти усіх зусиль для збереження добросусідських відносин між Україною і Росією. Про це він сказав у прямому ефірі телеканалу CNN.

"Росія була, є і буде нашим стратегічним партнером", - наголосив глава української держави.

Він висловив сподівання, що всі неузгоджені питання, в тому числі те, що Росія сьогодні виступає проти інтеграції України до євроатлантичних структур, можна буде узгодити між державами.

"Я впевнений, що ми знайдемо мудрість, і обговоримо все з Росією за круглим столом", - сказав Ющенко.

Відповідаючи на запитання, чи може на ці відносини негативно вплинути конфлікт на Кавказі, і чи може він зашкодити інтеграції України до ЄС і НАТО, Ющенко вкотре наголосив, що євроатлантична політика України не спрямована проти Росії.

"Ми не бачимо в цьому контексті формування будь-якої загрози україно-російським стосункам", - сказав він, наголосивши, що кожна незалежна країна має право обирати ту систему безпеки, яку вона вважає доцільною для себе.

Ющенко також висловив думку, що Європа також зацікавлена в інтеграції України.

"Європа зацікавлена, щоб зона економічної і безпекової політики осягала якомога більшу територію європейського континенту, від цього залежить стабільність в Європі, і Україна прагне увійти в цю зону і бути сектором миру і стабільності", - сказав глава держави, висловивши переконання, що під час саміту Україна-ЄС 9 вересня Європа дасть позитивний сигнал щодо європейських перспектив України.

УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче все обговорити з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути