неділя, 06 листопада 2011 13:54

Ющенко хоче судити виконавців комуністичних злочинів

Ющенко хоче судити виконавців комуністичних злочинів

Українське суспільство має дати належну оцінку діям комуністичного режиму.

Про це заявив лідер "Нашої України" Віктор Ющенко, виступаючи на відкритті Міжнародній конференції "Співпраця СРСР та Німеччини у міжвоєнний період та під час ІІ Світової війни: причини та наслідки".

Він підкреслив, що багато міжнародних інституцій, у тому числі ОБСЄ і ПАРЄ, засудили сталінський комуністичний режим, прирівнявши його до фашистського. А в Україні комуністи і досі знаходяться у владних органах.

"Як би не було важко, європейська спільнота переважно впоралась з викликами фашистської ідеології через міжнародні трибунали, через світовий і національний політичний осуд. Ми прийшли до відчуття, що фашизм відновити важко, чого не можна сказати про комуністичну ідеологію", - сказав Ющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко: помилкою Януковича було те, що він не розірвав газові угоди одразу

Екс-президент України наголосив на важливості наблизити українське суспільство до тих оцінок і кроків, які вже були зроблені об'єднаною Європою для вирішення цієї проблеми.

Ющенко підтримав проект ухвали Міжнародної наукової конференції, в якій пропонується зазначити необхідність створення Міжнародного трибуналу для розгляду злочинів комунізму та розпочати судове переслідування живих виконавців комуністичних злочинів.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче судити виконавців комуністичних злочинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути