вівторок, 10 лютого 2009 11:57

Ющенко готовий вигнати Черновецького з мерського крісла

Ющенко готовий вигнати Черновецького з мерського крісла

У Секретаріаті Президента не виключають усунення Леоніда Черновецького з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Про це сьогодні на брифінгу заявив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента України Роман Жуковський.

За його словами, такий варіант можливий, якщо Черновецький і надалі ухвалюватиме рішення порушуючи законодавство, у тому числі і щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Нагадаємо, що президент Віктор Ющенко закликає київську владу до продуманої тарифної політики у сфері житлово-комунального господарства.

"Я не можу підтримати політику міста, коли йде безпардонне підвищення тарифів на послуги, на тепло, на водовідведення, квартплату", - заявив Ющенко.

Він нагадав, що вже не першим своїм указом зобов"язує мера Києва привести тарифи у відповідність до обґрунтованих норм.

Президент також сказав, що звернутися до Генпрокуратури, інших служб, щоб вони зробили відповідні перевірки та висновки щодо дотримання законності по даних питаннях.

Водночас прокуратура Києва визнала незаконними і зобов"язала Київську міську адміністрацію скасувати свої рішення від 5 лютого 2009 р. про підвищення вартості житлово-комунальних послуг для юридичних осіб.

У прокуратурі вважають, що розпорядження КМДА прийняті з порушенням вимог чинного законодавства. Зокрема, був порушений місячний термін для ухвалення зауважень і пропозицій від фізичних і юридичних осіб, їхніх об"єднань.

Як відомо, у понеділок Ющенко вчетверте скасував рішення Черновецького про підняття комунальних тарифів для бюджетних організацій і юридичних осіб.

За матеріалами: УНІАН, Українська правда, РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко готовий вигнати Черновецького з мерського крісла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути