Ексклюзиви
вівторок, 03 лютого 2009 21:12

Черновецькому вже набридло відповідати на питання про тарифи

Автор: Фото Дмитра Амідова, ТаблоID
 

Київський міський голова Леонід Черновецький заявив сьогодні, 4 лютого, що йому набридло коментувати питання, які стосуються тарифної політики, зокрема, щодо відміни розпоряджень мера про підвищення тарифів у 5-10 разів для юридичних осіб.

Черновецький зробив цю заяву в мерії після зустрічі з підприємцями харчової промисловості.

Зокрема, у мера поцікавилися, як він відреагує у разі, якщо Президент України Віктор Ющенко вирішить відмінити підвищення тарифів на ЖКП для населення на додаток до розпорядження про підвищення тарифів для юросіб.

"Я не вірю, що таке можливо. Але в умовах кризи, політичної нестабільності – а мені вже набридло це коментувати – все можливо", - сказав Черновецький.

Тоді у мера поцікавилися, яким чином він збирається відрізняти елітні будинки від звичайних, адже відомо, що розмір нових тарифів на ЖКП для населення залежить від стану будинку. За словами мера, стає зрозуміло, що елітною вважатиметься будь-яка квартира вартістю вище за 100 тис дол.

"Елітність, наразі, ми визначаємо просто – квартира, вартістю понад 100 тис доларів. Останніх, поки що ми не чіпаємо. Таких будинків нараховується 800. І 35% людей у них проживає під моїм захистом. Вони так і залишаться при тих же тарифах, що і були", зазначив градоначальник.

Як повідомлялося, Президент Віктор Ющенко скасував рішення голови Київміськдержадміністрації Леоніда Черновецького про підвищення тарифів на комунальні послуги на 50% з 1 лютого. Відповідний указ розміщено на сайті президента.

На думку Ющенка, своїми розпорядженнями від 25 грудня 2008 року Черновецький "черговий раз порушив порядок формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води", затверджений Кабміном.

Нагадаємо, що з 1 лютого у Києві розпочато поетапне підвищення тарифів для населення за житлово-комунальні послуги та послуги за утримання будинків.

У січні на веб-порталі столичної влади було оприлюднено проекти розпоряджень, згідно з якими пропонувалося підвищити тарифи для населення на опалення на 29%, холодне водопостачання - на 70% і гаряче водопостачання - на 60%.

Тарифи на житлово-комунальні послуги в столиці для населення міська влада переглянула наприкінці 2006 і на початку 2007 р.

На сесії 25 грудня 2008 р. Київрада прийняла мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги до моменту ухвалення окремого свого рішення щодо його скасування.

Торік мерія Києва розробила диференційовані тарифи за житло для кожного будинку, згідно з якими квартплата зросте щонайменше в 1,5 рази, щонайбільше – в 5,1 раза.

За матеріалами Главред, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Черновецькому вже набридло відповідати на питання про тарифи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути