Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2007 08:40

Ющенко думав, що домовився з Путіним щодо Голодомору

Президент України Віктор Ющенко здивований позицією Міністерства закордонних справ Російської Федерації щодо Голодомору в Україні1932-1933 років.

Про це він сказав в інтерв"ю телеканалу "1+1" в неділю ввечері.

Ющенко підкреслив, що його турбують висловлювання російського МЗС.

"Відверто хочу сказати, що коли ми в грудні минулого року з Володимиром Путіним обговорювали це питання, у мене було відчуття, що ми маємо набагато більший прогрес в оцінках і розумінні цієї трагедії", - наголосив український Президент, розповівши, що тоді навіть було досягнуто домовленості про спільне вшанування роковин трагедії.

Він повторив свою позицію, що у Голодоморі 1932-1933 років винен виключно комуністичний-сталінський режим і Ющенко "не бачить вини Росії та росіян". Він підкреслив, що заходи щодо вшанування жертв Голодомору не спрямовані проти жодної країни світу.

19 листопада Департамент інформації та друку МЗС Росії розповсюдив коментар, в якому оголошення голоду 1932-1933 років "актом геноциду відносно українського народу" названо "однобоким спотворенням історії на догоду сучасним кон`юнктурним політико-ідеологічним установкам".

У документі зазначалося, що "тема голоду 30-х років в Радянському Союзі, жертвами якого були люди багатьох національностей, зокрема українці, росіяни, казахи та інші народи СРСР, дедалі більше стає предметом всіляких спекуляцій з боку певних політичних кіл в Україні".

На думку російського МЗС, "це ображає пам`ять жертв інших національностей, загиблих в голод 1932-1933 років у колишньому Радянському Союзі", повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Ющенко думав, що домовився з Путіним щодо Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути