Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2008 15:27

Ющенко дав завдання Тимошенко

Ющенко дав завдання Тимошенко

Президент Віктор Ющенко визначив для уряду як ключові завдання щодо внесення збалансованих та узгоджених змін до державного бюджету на 2008 рік.

Про це він говорив під час щотижневої зустрічі з прем"єр-міністром Юлією Тимошенко і головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком за участі секретаря РНБО Раїси Богатирьової і глави секретаріату президента Віктора Балоги у четвер.

"Уникнення всіх ризиків бюджетного процесу і економічних процесів для розвитку певних галузей економіки", - таку умову поставив президент, повідомляє його прес-служба.

Ющенко переконаний, що допрацьований бюджет має відповідати спільним позиціям інституцій влади, і запропонував серйозно попрацювати над цим документом.

У цьому контексті Ющенко вказав на недостатність фінансування потреб Збройних Сил у бюджеті-2008.

Посилаючись на доповідь міністра оборони Юрія Єханурова від 9 січня, президент оцінив запропоновані на 2008 рік військові видатки як "найгірший бюджет за останні 7 років".

Президент вимагає, аби такі військові програми, як перехід Збройних Сил на професійну основу, підвищення боєздатності війська та утилізація боєприпасів, отримали необхідне державне фінансування.

Ющенко також поставив перед урядом завдання забезпечити фінансування заходів підготовки до Євро-2012.

"Це тема, яка з лютого повинна бути забезпечена в державній частині бюджетними фінансами", - сказав президент.

Окремо президент поставив вимогу уряду закласти у бюджет 2008 року нову концепцію будівництва доступного житла.

На його думку, зміни до бюджету також мають забезпечити реструктуризацію заборгованості з компенсацій податку на додану вартість підприємств різних форм власності.

Як спільне завдання для Кабінету міністрів, парламенту та секретаріату президента Ющенко поставив вступ України до Світової організації торгівлі в лютому цього року.

При цьому президент констатував, що наприкінці року країна досягла максимальної готовності до членства у СОТ, повідомляє прес-служба президента.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко дав завдання Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути