Ексклюзиви
середа, 10 червня 2009 14:16

Ющенко дав Тимошенко місяць на оздоровлення "Нафтогазу"

Ющенко дав Тимошенко місяць на оздоровлення "Нафтогазу"

Президент Віктор Ющенко очікує від Кабінету Міністрів до 10 липня розробки плану заходів щодо оздоровлення НАК "Нафтогаз України".

Про це заявила прес-секретар президента Ірина Ваннікова на брифінгу у середу.

"Президент України очікує, що уряд протягом 30 днів своєї роботи розробить план заходів щодо оздоровлення "Нафтогазу", - сказала вона.

Ваннікова зазначила, що Ющенко наполягає на якнайшвидшому реформуванні компанії.

Крім того, у четвер президент проведе нараду щодо оздоровлення НАК "Нафтогаз України".

"Під час наради буде проаналізовано фінансовий та інші аспекти діяльності НАКу як основного постачальника енергетичних ресурсів українському населенню та монопольного транзитера російського газу європейським споживачам", – сказала Ванникова.

На думку президента, на сьогодні тривожними ознаками нездорового стану компанії є те, що кредитні зобов"язання "Нафтогазу" уже перевищили очікувані надходження (59,8 мільярда гривень проти 59 мільярдів).

Заборгованість перед компанією накопичується і досягла з початку року 7 мільярдів гривень. Додатковим тягарем для компанії є надмірні платежі до бюджету (з початку року з балансу НАК "Нафтогаз України" забрано 17 мільярдів гривень бюджетних платежів).

"Президент нагадує, що посилити компанію технологічно і фінансово мали цьогорічні брюссельські домовленості. Відповідно до них, провідні міжнародні фінансові інституції заявили про готовність надати інвестиційні кошти для модернізації української газотранспортної системи. Проте без належної реформи та збалансування бюджету НАКу, який є оператором ГТС, залучити ці кошти буде неможливо і компанія опиниться у замкненому економічному колі", – додала Ваннікова.

За матеріалами Української правди
Зараз ви читаєте новину «Ющенко дав Тимошенко місяць на оздоровлення "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути