вівторок, 28 квітня 2009 20:00

Ющенка просять визнати дивізію СС "Галичина"

Ющенка просять визнати дивізію СС "Галичина"
У вівторок Тернопільська обласна рада ухвалила звернення до президента Віктора Ющенка щодо визнання учасників української дивізії "Галичина" борцями за волю України.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода", з ініціативи якого облрада прийняла відповідне рішення.

"Формальне існування дивізії "Галичина" у складі німецьких військ аж ніяк не применшує її значення для України та бажання продовжити боротьбу за створення суверенної і незалежної Української держави у нових умовах", - йдеться у повідомленні.

"На жаль, сьогодні на догоду антиукраїнським силам в Україні та за її межами, правда про українську дивізію та мету її створення замовчується та перекручується", - наголошують у "Свободі".

"Головною ідеєю, що вела українських юнаків у дивізію, була боротьба з комуністичним імперіалізмом в Україні, бажання мати власну армію та зі зброєю боротися за українську державу", - наголошується у повідомленні.

"Тому, виходячи з тези, що українську історію слід розглядати під кутом зору українських інтересів, звертаємось до вас, пане президенте, з вимогою ініціювати об"єктивне вивчення та висвітлення подій 2-ї світової війни, зокрема, пов"язаних із діяльністю Української Дивізії "Галичина", А також на державному рівні визнати учасників 1-ї УД УНА борцями за волю України", - йдеться у заяві.

Як відомо, раніше ВО "Свобода" отримала перемогу на виборах до Тернопільської облради, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенка просять визнати дивізію СС "Галичина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути