середа, 10 вересня 2008 11:23

Уряд затвердив прогнозні макроекономічні показники на 2009 рік

Кабінет міністрів України затвердив прогнозні макроекономічні показники на 2009 р. Таке рішення ухвалене сьогодні на засіданні уряду, повідомив журналістам міністр економіки Богдан Данилишин. При цьому уряд прогнозує споживчу інфляцію в 2009 р. у розмірі 9,5%.

Данилишин також повідомив, що уряд прогнозує 2009 грама інфляцію цін виробників у розмірі 18,5%, зростання ВВП - 6,6%, зростання промвиробництва - 5,7%.

Данилишин підкреслив, що, на думку уряду, всі прогнозовані макропоказники будуть реалізовані, не дивлячись на дію зовнішніх рисок, пов"язаних з уповільненням зростання світової економіки, а також подорожчанням нафти, газу, чорних металів і хімпродукції.

За словами Данилишина, в 2009 р. основним чинником української економіки в 2009 р. буде розширення внутрішнього попиту, яке досягатиметься за рахунок прискорення зростання зарплати, - до 17,3%, а також збільшення її частки у ВВП до 49,1%.

РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Уряд затвердив прогнозні макроекономічні показники на 2009 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути