Ексклюзиви
середа, 25 січня 2012 14:18

Уряд заплутався з часовим поясом: одні хочуть як у Європі, інші - як у Росії

Уряд заплутався з часовим поясом: одні хочуть як у Європі, інші - як у Росії

В уряді України не прийшли до консенсусу, в якому часовому поясі бути Україні, і відклали розгляд законопроекту про порядок обчислення часу на території країни на наступний тиждень, повідомив голова МНС Віктор Балога.

"Сьогодні законопроект не схвалили. Ще буде проходити нарада у Миколи Азарова", - сказав він журналістам у середу в Києві.

За його словами, винесений на розгляд уряду в середу законопроект передбачає відмову від переходу на "літній час" і закріплення Україною у другому часовому поясі.

"Законопроект передбачає, щоб нічого не змінювати, залишити другий часовий пояс. Ми зараз у другому часовому поясі, пропонується залишити так, як є, нікуди більше не переводити", - пояснив Балога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долю годинної стрілки нарешті вирішено?

У той же час, за словами глави МНС, з протилежної позиції на засіданні виступив віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"Пан Колесніков каже, що ми повинні перевести Україну у третій часовий пояс, щоб росіянам було зручно до нас їздити", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переведення годинників завдасть більше шкоди, ніж користі: політолог Окара

Балога підкреслив, що у зв'язку з різними позиціями членів уряду, було вирішено обговорити цей законопроект більш детально і прийняти по ньому рішення на наступному тижні.

18 жовтня 2011 Верховна Рада скасувала свою постанову, якою в Україні скасовувався перехід на зимовий час. У ніч на 30 жовтня стрілки годинника в країні були переведені на годину назад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Годинники переводять у тоталітарних державах

У листопаді минулого року Балога висловився за перехід України на "літній" час у березні 2012 року. "На моє особисте переконання, нам потрібно бути синхронними з Європою - Україна ж іде в Євросоюз. Тому, якщо Європа в останній тиждень березня поки переводить стрілки годинника, то й Україна слід це робити", - сказав глава МНС.

Зараз ви читаєте новину «Уряд заплутався з часовим поясом: одні хочуть як у Європі, інші - як у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути