Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2012 15:21

Уряд все більше набирає на себе зовнішніх зобов'язань - Розенко

Уряд все більше набирає на себе зовнішніх зобов'язань - Розенко
Павло Розенко каже, що кредит не може збільшити кількість робочих місць. Фото: epravda.com.ua

Кредит, який уряд Азарова взяв у Китаю, є дорожчим за кредити МВФ.

Про це в коментарі Gazeta.ua cказав провідний експерт центру Разумкова Павло Розенко.

"Сьогодні до слів Миколи Яновича Азарова треба ставитися з точки зору того, що Партія регіонів зараз знаходиться в стадії активної виборчої кампанії. Безумовно, для громадян України сьогодні під номером один є питання зайнятості, створення робочих місць, соціальний захист громадян в цілому. Це показують, зокрема, соціологічні дослідження центру Разумкова. Звичайно, що піар кроки Кабінету міністрів України будуть говорити про створення якихось робочих місць", - сказав Розенко.

Експерт зауважив, для нього є великою загадкою, як кредитна угода може створити нові робочі місця в країні.

"Щодо економії газу, палива, напевно, щось буде. Хоча мене турбує те, що уряд все більше і більше набирає на себе зовнішніх зобов'язань, за які ми потім будемо розраховуватися дуже дорого. Зверніть увагу! Мова йде не про інвестиції, а про кредитування. Це означає, що Україна в очах наших закордонних партнерів не є надійним партнером. Для цивілізованого світу показником розвитку економіки, прогнозованості держави, її ефективності якраз служить показник інвестицій. Кредитування - це фактично для нашої держави дуже сумнівний ресурс. Причому переконаний, це не дешевий ресурс. Думаю, що китайський кредит набагато дорожче нам обійдеться, ніж кредит того ж Міжнародного валютного фонду", - наголосив Розенко.

Нагадаємо, сьогодні на засідання Уряду прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що Україна підписали договір про співробітництво з Державним банком розвитку Китайської народної республіки. Україна отримає більше ніж три з половиною мільярди доларів США для реалізації проектів газифікації вугілля. За словами Азарова, завдяки цьому буде створено до 15 тисяч робочих місць, зменшено імпорт природного газу більше як на 3 мільярди кубічних метрів, щорічно буде економитися до 1 мільярда 200 мільйонів доларів США.

Зараз ви читаєте новину «Уряд все більше набирає на себе зовнішніх зобов'язань - Розенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути