вівторок, 13 жовтня 2009 08:38

Уряд виконає не всі умови МВФ - Данилишин

Уряд виконає не всі умови МВФ - Данилишин

Міністр економіки України Богдан Данилишин під час робочої поїздки до Вашингтона цього тижня обговорить з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Джоном Ліпскі питання про виділення Україні чергового траншу кредиту "Стенд-бай".

Про це Данилишин повідомив в інтерв`ю "Главреду".

"Ми обговорюватимемо цілу низку аспектів з цього питання у Вашингтоні під час зустрічей з керівництвом МВФ. Переконаний, що саме за результатами цих зустрічей ми зможемо сформувати пакет, який обговорюватиметься під час чергового візиту місії МВФ в Україну", - сказав Данилишин.

Кажучи про виконання Україною зобов`язань згідно з Меморандумом про співпрацю з МВФ, Данилишин зазначив, що більшою мірою уряд їх виконав.

"Я думаю, що за десятибальною шкалою цей показник на рівні восьми", - сказав міністр економіки.

Пояснюючи причину того, що досі не ухвалене рішення про підвищення тарифів на газ для населення, що є однією з умов для продовження виділення коштів МВФ, Данилишин зауважив, що це питання не в компетенції уряду.

Підвищення тарифів на газ - недоцільне

"Цінову політику визначає регулятор (НКРЕ), а не уряд. Ви знаєте, що було відповідне рішення суду, який відмінив відповідне підвищення", - сказав Данилишин.

Крім того, він висловив думку, що на сьогодні, враховуючи фінансовий стан населення, підвищення тарифів недоцільне, оскільки може призвести лише до скорочення обсягів платежів.

"Я вважаю, що населенню необхідно платити за газ за поточними цінами, а не заганяти людей у відповідні боргові зобов`язання і створювати умови, коли люди за газ не платитимуть взагалі", - зазначив Данилишин.

Нагадаємо, міжнародний валютний фонд дійшов висновку, що його позики допомогли низці держав і, зокрема, Україні уникнути катастрофічних наслідків міжнародної фінансової кризи.

Україна вже отримала три частини кредиту, що склали більше половини загальної обіцяної суми $16,5 млрд.

12 жовтня в Україну прибула місія Міжнародного валютного фонду. Перші два дні місія працюватиме на рівні експертів, а керівник місії Джейла Пазарбазіолу планує прибути до України в середу, 14 жовтня.

Місія МВФ перебуватиме у Києві з 12 по 24 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Уряд виконає не всі умови МВФ - Данилишин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути