вівторок, 25 листопада 2008 12:00

"Уряд просить затягнути паски, але дозволяє НБУ проводити махінації з гривнею"

Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко під час ефіру в програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV заявив про недовіру уряду.

"Я не довіряю цьому уряду, уряду в широкому плані: фахівцям Нацбанку, правоохоронних органів, і вважаю, що мінімум 80 % цих людей треба замінити".

Політик припустив, що "можливо, дехто з них працював би нормально в мирних умовах, але в умовах кризи вони не зможуть витягти країну, причому так, щоб їм довіряли".

"Ситуація в країні "унікальна" за своєю складністю, вона не трагічна, але вимагає надзусиль. Тому що куди не подивитися всюди треба наводити порядок. Для цього треба концентровані зусилля всіх: в центрі і по всій вертикалі влади", - зазначив Анатолій Гриценко.

Уряд, наголосив політик, просить затягнути паски: і людей, і державні структури, але при цьому залишає піраміду "відкатів" з ПДВ, дозволяє Нацбанку проводити махінації з гривнею.

На переконання Гриценка, в сьогоднішній ситуації треба зробити дві речі. Перше - щоб держава через бюджет підтримала серйозні інфраструктурні проекти, які дадуть поштовх для економіки. При цьому, підтримати наприклад не металургів, а, в першу чергу, тих, хто споживає продукцію металургії. Для цього треба будувати дороги, мости, автобани, аеропорти, тягнути волоконну оптику до людей. Друге - підвищити попит на продукцію вітчизняного виробництва.

Як наголосив голова парламентського комітету, Уряд, який треба формувати, жодним чином не формувати за партійними квотами. Переважно - за рахунок людей, які поза парламентом. Людей, які не хочуть стати президентами, і яких ще треба просити прийти в цей уряд. Бо хто в такій кризовій ситуації піде працювати в Уряд?

"Їх треба просити, але і зробити умови для роботи: щоб в парламенті були підтримані їх законопроекти, щоб президент не заветував їх, не зупинив рішення уряду і не направив в Конституційний суд та дав карт-бланш на кадрові призначення під відповідальність. Отакий уряд треба створювати, і чим швидше, тим краще", - підсумував Анатолій Гриценко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Уряд просить затягнути паски, але дозволяє НБУ проводити махінації з гривнею"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути