четвер, 15 березня 2007 09:44

Уряд продасть 16 обленерго, щоб забезпечити пенсіонерів

Кабмін планує одержати половину суми, якої не вистачає для виплати підвищених пенсій та зарплат, за рахунок продажу обленерго, пише "Дело".

У середу стало відомо, що Фонд держмайна погодив з Міністерством палива й енергетики список з 16 обленерго, акції яких будуть продані в 2007 році.

Заступник міністра палива й енергетики Олексій Шеберстов підтвердив цю інформацію.

"Ми плануємо виручити від продажу 1 млрд грн", - сказав заступник голови ФДМ Дмитро Парфененко.

Водночас, у ФДМ відзначають, що виконання рішення про приватизацію обленерго може бути зірвано.

"Для того щоб продати акції обленерго, їх слід вивести з управління НАК "Енергетична компанія України". Упевнені, що тут почнуться зволікання", - цитує видання джерело у ФДМ.

На думку експертів, у випадку, якщо справа дійде до продажу, ФДМ дійсно одержить запланований мільярд. У першу чергу за рахунок продажу держпакету в тих обленерго, де приватні власники ведуть боротьбу за контроль.

Кабмін відпочатку збирався профінансувати пенсії за рахунок дефіциту бюджету, однак президент Віктор Ющенко виступив проти.

У цілому уряду знадобиться близько 5 млрд грн, близько 3 млрд грн у бюджеті є. Дискусії точаться з приводу того, де знайти решту суми.

У держбюджеті на цей рік заплановані надходження від приватизації в розмірі 10,6 млрд грн, однак план не виконується, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Уряд продасть 16 обленерго, щоб забезпечити пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути