Ексклюзиви
понеділок, 26 липня 2010 11:47

Уряд поки не підвищуватиме пенсійний вік

Уряд поки не підвищуватиме пенсійний вік

Найближчим часом уряд не підвищуватиме пенсійний вік, заявив голова Федерації профспілок України Василь Хара в інтерв"ю Главкому.

"Я переконаний, що уряд поки не підвищуватиме пенсійний вік. Коли міністр праці і соцполітіки Надрага дозволив собі висловити свою модель, як би він підвищив пенсійний вік, то він тут же одержав по відомому місцю від Президента. Він сказав, що у нас це питання не розглядається, і ніхто не давав права чиновникові такого рівня висловлювати своє ставлення до проблеми", - заявив Хара.

За його словами, для підвищення пенсійного віку треба спочатку реформувати оплату праці - підвищити зарплату до належного рівня.

"Ми не маємо сьогодні права підвищувати пенсійний вік", - ще раз підкреслив чиновник.

В той же час Хара переконаний, що рано чи пізно пенсійний вік доведеться підвищити.

Як відомо, на даний час пенсійний вік для чоловіків в Україні складає 60 років, для жінок - 55 років, тоді як очікувана тривалість життя для жінок 74 роки, а для чоловіків - 62 роки.

Міністерство праці і соціальної політики пропонує підвищення пенсійного віку двома шляхами.

Перший - це поступове вирівнювання пенсійного віку жінок і чоловіків. Пенсійний вік для жінок пропонується підвищувати з 2012-го до 2021 року.

Другий напрям пенсійної реформи стосуватиметься тих, хто увійде до другого рівня накопичувальної пенсійної системи на дату введення ІІ рівня (до кінця 2012 року). Ці громадяни виходитимуть на пенсію в 65 років. Але це стосуватиметься лише осіб, яким зараз менше 35 років.

Зараз ви читаєте новину «Уряд поки не підвищуватиме пенсійний вік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути