понеділок, 28 лютого 2011 11:03

Уряд обіцяє не "обезземелити" українське село

Уряд обіцяє не "обезземелити" українське село

Запровадження в Україні обігу сільськогосподарських земель відбуватиметься з максимальним урахуванням інтересів селян.

У цьому запевнив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, Присяжнюк, зокрема, сказав: "Введення ринку землі в Україні не відбудеться без дослухання до думок сільгоспвиробників, влади на місцях та максимального врахування інтересів селян".

Чиновник нагадав, що президент України при запровадженні обігу сільськогосподарської землі поставив чітке завдання: по-перше, не "обезземелити" українського селянина, а, по-друге, ввести ринок землі таким чином, аби зберегти українське село і змусити його працювати на економіку аграрного сектору, а не на економіку і зацікавленість іноземних фінансових структур.

Посадовець повідомив, що міністерство пропонує депутатам при прийнятті Закону "Про ринок землі" взяти до уваги основні принципи, на яких має базуватися цей документ.

Йдеться, зокрема, про надання права купувати сільськогосподарську землю тільки громадянам України, які займаються аграрним виробництвом і мають відповідну освіту, створення Державного земельного фонду, до якого увійдуть землі запасу, невитребувані паї (а це близько 15 млн. га землі), залучення орендарями до сільгоспробіт не менше 80 відсотків робочої сили з прилеглого до оброблюваної землі населеного пункту.

За словами Присяжнюка, Закон "Про ринок землі", який планується прийняти і ввести в дію вже у поточному році, буде обов'язково доповнений ще двома важливими документами. Йдеться про два законодавчі акти, які передбачають консолідацію с/г земель, що унеможливить зловживання окремими паями з метою внесення деструктиву в структуру сівозмін, та про збереження родючості земель.

Зараз ви читаєте новину «Уряд обіцяє не "обезземелити" українське село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути