понеділок, 04 червня 2018 14:51

Уряд на терміновій нараді обговорював три відставки - ЗМІ

Уряд на терміновій нараді обговорював три відставки - ЗМІ
Володимир Гройсман закликав ухвалити закон про антикорупційний суд, інакше піде у відставку. Фото: glavcom.ua

Урядовці на сьогоднішній терміновій нараді обговорювали можливі відставки прем'єра Володимира Гройсмана, міністра фінансів Олександра Данилюка та заступника глави МОЗ Олександра Лінчевського.

Про це повідомляє "РБК-Україна", посилаючись на посадовців.

"Прем'єр пояснював свою позицію щодо відставки і щодо Данилюка. Він вважає, що треба голосувати за [антикорупційний] суд, бо без нього буде нам важко увійти в осінь. Заява [про відставку] простимулює депутатів", - повідомив співрозмовник.

Гройсман пообіцяв новини щодо можливої відставки Данилюка найближчим часом. За інформацією видання, голоси для цього у Верховній Раді вже є.

Відносно некоректних заяв Лінчевського вирішили: "якщо це правда, то має нести відповідальність, якщо перекрутили - нехай детально пояснює і спростовує".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді вимагають відставки Супрун разом із командою

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв піти у відставку, якщо Верховна Рада не ухвалить закон про Вищий антикорупційний суд. Глава уряду планує працювати з головами фракцій і народними депутатами над цим питанням.

Минулого тижня глава Мінфіну Олександр Данилюк поставив ультиматум про призначення собі п'ятого заступника. Прем'єр відповів, що не зробить цього. Натомість Данилюк попросив готувати подання про відставку для нього. Пізніше у листі послам Великої сімки заявив, що президент Петро Порошенко втручається у кадрову політику уряду, лобіюючи "своїх" заступників.

На засіданні Рахункової палати 2 червня заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський заявив: "Щодо нерезультативності і неекономності використання грошей. У сухому залишку 25 відсотків пацієнтів, власне, помирають. Тобто кожен четвертий лікується за кордоном неефективно. Друзі, колеги! Це рак. Вони всі помруть. Вони всі помруть без варіантів. І ефективність цієї програми є нуль відсотків. Ті проблеми, тобто ті онкологічні захворювання, які потребують трансплантації кісткового мозку, вони закінчуються смертю. Рано чи пізно". Пізніше з'явилися вибачення Лінчевського.

Зараз ви читаєте новину «Уряд на терміновій нараді обговорював три відставки - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути