Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 16:22

Уряд може відмовитися від підвищення цін на газ для населення

Уряд може відмовитися від підвищення цін на газ для населення

Прем'єр-міністр України Микола Азаров у п'ятницю зустрінеться з представниками місії Міжнародного валютного фонду.

За інформацією джерела агентства Інтерфакс-Україна в уряді, під час зустрічі буде обговорюватися можливість непідвищення тарифів на газу для населення України з 1 квітня.

"Завтра у прем'єра має відбутися зустріч з представниками МВФ, на якій у тому числі буде обговорюватися можливість того, як за рахунок змішування вітчизняного та імпортного газу в поточному році можна витримати показники дефіциту держбюджету і НАК" Нафтогаз Україна "в параметрах, узгоджених з МВФ, без підвищення тарифів на газ з 1 квітня на 50% ", - сказав співрозмовник агентства.

У середу перший віце-прем'єр Андрій Клюєв повідомив, що уряд вважає недоцільним значне зростання вартості газу навесні поточного року і має намір збільшити видобуток власного природного і сланцевого газу.

Необхідність підвищення цих тарифів передбачено меморандумом про співпрацю України з МВФ.

У меморандумі, серед іншого, підтверджується намір української влади піти на поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років (відповідний законопроект вже внесений до Верховної Ради), а також з 15 квітня 2011 підвищити ціни на газ для домогосподарств і комунальних компаній на 50%.

Дефіцит бюджету 2011 запланований на рівні 3% ВВП. Дефіцит "Нафтогазу України" складає кілька десятків мільярдів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Уряд може відмовитися від підвищення цін на газ для населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути