Ексклюзиви
середа, 28 квітня 2021 13:55

Уряд анонсував послаблення карантину в областях

Уряд анонсував послаблення карантину в областях
Карантин не травневі вихідні не посилюватимуть. Фото: Reuters

У деяких областях відбудеться послаблення карантинних обмежень. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в середу.

"Почну з головних новин. За минулий тиждень одразу три області залишили червону зону карантину. Це: Чернівецька, Львівська й Одеська. Фактично в усіх областях ми бачимо зниження кількості нових випадків і госпіталізацій. Ще декілька регіонів у найближчі тижні або дні зможуть послабити карантинні обмеження", - сказав прем'єр.

"Водночас звертаюся до місцевої влади - у вас залишаються інструменти для швидкого реагування й посилення певних карантинних обмежень, якщо бачите різке збільшення кількості нових випадків", - заявив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ виходить із суворого карантину

Адаптивний карантин є ефективним, сказав голова уряду.

"Цей механізм збережемо й надалі.

Але не треба забувати, що травневі свята можуть призвести до нової хвилі захворюваності. Уряд обіцяв, що посилюватиме карантин на Великдень і травневі свята.

Карантин посилювати не будемо, але посилимо заходи з дотримання встановлених обмежень. Насамперед ідеться про соціальну дистанцію, масковий режим.

Ще раз просимо всіх дослуховуватися до Міністерства охорони здоров'я й до лідерів церков, які закликають дотримуватися протиепідемічних норм і святкувати Великдень удома", - заявив Шмигаль.

Також прем'єр повідомив, що вже подано понад 300 тис. заявок на отримання 8 тис. грн допомоги від держави.

"Перші 200 мільйонів гривень пішли на виплати", - заявив він.

В Україні за останню добу виявили 9590 нових хворих на коронавірус. Померли 441 пацієнтів. Найбільша кількість випадків зареєстрована в Києві, Харківській, Донецькій, Дніпропетровській і Львівській областях.

Зараз ви читаєте новину «Уряд анонсував послаблення карантину в областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути