Ексклюзиви
четвер, 19 травня 2016 11:18

Юристи Порошенка відреагували на новий офшорний скандал

Юристи Порошенка відреагували на новий офшорний скандал
УНІАН

Юристи компаній "Авеллум" і ICU, які відповідали за передачу активів президента Петра Порошенка в довірчу власність компанії "Ротшильд", зробили спростування.

Вони стверджують, що фонд Порошенка не переказував гроші за кордон.

Журналісти програми "Слідство.Інфо" випустили чергове розслідування, в якому стверджується, що 25 березня 2016 року фонд "Прайм Ессетс Капітал", власником якого є президент Петро Порошенко, купив у спорідненої кіпрської компанії 18 тисяч акцій на суму 3,926 мільйонів євро.

Як говориться у програмі, на момент продажу акцій власником кіпрської компанії також був Порошенко.

"Насправді 25 березня 2016 року в акціонерний капітал кіпрської компанії була передана її частка в компанії "Рошен". Саме ця частка і була оплатою за акції кіпрської компанії", - заявили юристи і підкреслили, що "при цьому іноземні банківські рахунки не відчинялися, обігу грошових коштів не було. І передача акцій відбувалася в рамках процедури передачі активів Порошенко в довірчу власність компанії Ротшильд".

Юристи також поінформували, що фонд "Прайм Ессетс Капітал" ще на початку року звернувся за роз'ясненням до Нацбанку і Мінекономіки. Там повідомили, що при здійсненні такої операції ліцензії на інвестування за кордон отримувати не потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жити по-офшорному": навколо Порошенка розгорається новий скандал

"Тому твердження авторів програми "Слідство.Інфо" про нібито виведення за кордон 3 926 160 євро не відповідає дійсності", - заявили юристи.

Раніше народний депутат Єгор Соболєв заявив, що фракція "Блок Петра Порошенка" затягує з ухваленням законопроекту про створення тимчасових слідчих комісій. Зокрема, ТСК із деофшоризації.

Зараз ви читаєте новину «Юристи Порошенка відреагували на новий офшорний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути