середа, 19 січня 2011 15:26

УНП виступила проти рейдерства Московського патріархату

УНП виступила проти рейдерства Московського патріархату

Українська народна партія вимагає зупинити "рейдерів Московського патріархату" на Донеччині.

Як повідомляє прес-служба УНП, партія звернулась до органів прокуратури з вимогою розслідувати протиправні дії представників Московського патріархату, які за сприяння місцевої влади, займаються рейдерським захопленням храмів Української православної церкви Київського патріархату.

З цією заявою виступив член правління Української народної партії Володимир Ступак. Так політик прокоментував плани обласної влади передати храм в селі Кам'янка Тельманівського району Донецької області Московському патріархату.

"Діячі Московського патріархату діють як типові рейдери ? економічні злочинці, які, не вклавши ні копійки, захоплюють процвітаючі підприємства", ? наголосив представник УНП. За його словами, місцевий храм був відновлений силами громади Київського патріархату, і вся єпархія 15 років працювала, щоби привести його у належний вигляд".

Ступак підкреслив, що влада намагається заборонити діяльність в області "єдиної справжньої української церкви, що поки діє на теренах Донеччини".

Як наслідок, УНП закликала правоохоронні органи взяти під свій контроль факт незаконного захоплення церков Київського патріархату священнослужителями Московського патріархату.

Нагадаємо, на днях глава української греко-католицької церкви кардинал Любомир Гузар попередив про небезпеку соціального напруження в Україні через прихильність влади до московського патріархату.

Раніше народні депутати від "Нашої України" направили депутатський запит до генпрокурора України Віктора Пшонки з приводу тиску на священників Української православної церкви Київського патріархату з метою змусити їх перейти в УПЦ Московського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «УНП виступила проти рейдерства Московського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути