понеділок, 22 лютого 2010 17:01

УНА-УНСО влаштує Кирилу "теплий" прийом

УНА-УНСО влаштує Кирилу "теплий" прийом
Українська національна асамблея - Українська народна самооборона (УНА-УНСО) протестує проти запрошення на інавгурацію Віктора Януковича Московського патріарха Кирила і має намір провести акції протесту в день інавгурації, 25 лютого.

"Ми готуємо пікетування", - повідомив на прес-конференції глава виконкому УНА-УНСО Руслан Зайченко в Києві в понеділок.

Під час прес-конференції, її учасники розповсюдили заяву від імені організації, в якій висловлюється протест проти наміру Кирила благословити інавгурацію Януковича.

"Як громадянин України, Віктор Янукович має право сповідати будь-яку релігію або бути атеїстом.

Але отримання благословення на президентство від керівника закордонної конфесії, від російського політика, який вважає Україну частиною "російського світу" український народ, - "своїм народом", відкрито принижує більшість українських конфесій і хоче повернення України під владу Москви - ганьба для нашої держави, яку Янукович збирається очолити.

Це - ознака вассалітета, підпорядкування президента України патріархові Росії, упокорювання Києва перед Москвою. Тому УНА-УНСО висловлю рішучий протест з приводу оголошень намірів Кирила благословити інавгурацію Януковича", - сказано в тексті зверненні УНА-УНСО.

"Януковичу необхідно працювати над об"єднанням всієї України і консолідувати націю, щоб завоювати авторитет країни. Для цього, не слід починати свою каденцію з прогину перед Москвою", - йдеться у заяві.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «УНА-УНСО влаштує Кирилу "теплий" прийом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

257

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути