четвер, 11 жовтня 2012 13:39

Умовляннями змусити МВФ видати кредит неможливо - "бютівець"

Умовляннями змусити МВФ видати кредит неможливо - "бютівець"
Андрій Сенченко каже, що українці повинні самі оздоровити ситуацію в країні. Фото: svoboda.ictv.ua

Для України закриті всі зовнішні ринки запозичень.

Так Gazeta.ua "бютівець" Андрій Сенченко прокоментував інформацію про те, що МВФ може надати Україні фінансову допомогу в разі критичної ситуації в економіці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Логіку дій Нацбанку передбачити дуже важко - Сугоняко

"Поки немає ніяких сигналів про те, що десь Україні позичатимуть гроші. Ми не отримаємо кредит від МВФ, тому що влада робить все навпаки, аніж треба. Умовляннями змусити МВФ видати кредит неможливо. А наші цим майже три роки займаються. Головне перепона у наданні кредиту – рівень корупції в Україні. Йдеться не про те, що не підвищили тарифи на комунальні послуги, бо МВФ говорить про економічно обґрунтовані показники. А про те, що наша влада вкладає в тарифи величезну корупційну складову. Вихід один – змінювати її. Цим вже ніхто не повірить", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд все більше набирає на себе зовнішніх зобов'язань - Розенко

Депутат зазначив, що критична ситуація в економіці – це дефолт, а сьогодні Україна балансує на його межі. "Немає сенсу надавати кредит країні, в якій одразу ж влада відправить ці кошти на свої рахунки на Кіпрі. Все одно ці гроші не підуть на оздоровлення економіки. Ми весь час чекаємо, що за нас хтось щось зробить. Але за українських громадян ніхто нічого робити не збирається. Вони мають самі оздоровити ситуацію всередині, тоді зовні до неї буде зовсім інакше ставлення", - пояснив Сенченко.

За словами "бютівця", українські можновладці розуміють, що Україна може не отримати кредит, але продовжують розкрадати державний бюджет та торгувати українською власністю.

Зараз ви читаєте новину «Умовляннями змусити МВФ видати кредит неможливо - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути