понеділок, 18 листопада 2019 10:49

"Юлічка, дякую, сам справлюся" — Луценко розповів про Тимошенко та Джуліані

"Юлічка, дякую, сам справлюся" — Луценко розповів про Тимошенко та Джуліані
"Я не користуюся партійними активістами", — Луценко. ФОТО: Liga.net

Восени 2017 року політикиня Юлія Тимошенко пропонувала екс-генпрокурору Юрію Луценко сприяти його зустрічі з адвокатом президента США Рудольфом Джуліані.

Про це Луценко заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"До мене якось завітала Юлія Тимошенко, яка зустрічалася з Джуліані, і, крім іншого, він її спитав, чи не знає вона, яка ситуація навколо компанії "Burisma" в Україні. Юлія Володимирівна, звичайно, сказала: "Та тут в мене знайомий генпрокурор, я все організую". Потім вона прийшла до мене і каже: "Якщо ти хочеш, то можна людям допомогти. Якщо що, то моя людина там у Вашингтоні тобі допоможе".

За словами Луценка, він від пропозиції відмовився: "Я кажу: "Юлічка, дякую, я якось сам справлюся, я – генеральний прокурор, я не користуюся партійними активістами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко каже, що Йованович бреше. Версія колишнього генпрокурора

Він, вказує, познайомився з Джуліані на конференції, організованій українським олігархом Віктором Пінчуком.

"Було цікаво, бо Джуліані, крім того, що є знаменитим мером Нью-Йорка, також був федеральним прокурором. Тому в нас вийшла цікава дискусія. Коли я отримав від нього це запрошення, я подумав: "Why not?" Чому ні? Можна поспілкуватися з людиною, яка може порадити мені, що робити далі, як просунути й активізувати справу про сім мільярдів (ідеться про гроші злочинної організації президента-втікача Віктора Януковича, виведені у США — Gazeta.ua).

Про Луценка та Рудольфа Джуліані говорять у контексті процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

26 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови від 25 липня між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Після цієї розмови американський розвідник поскаржився, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента — колишнього віце-президента Джо Байдена. Оприлюднення стенограми призвело до того, що Палата представників США розпочала розслідування. Тим самим запустила формальну процедуру імпічменту Трампа.

Зараз ви читаєте новину «"Юлічка, дякую, сам справлюся" — Луценко розповів про Тимошенко та Джуліані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути