Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2019 17:38

Україну відвідав впливовий сенатор США

Україну відвідав впливовий сенатор США
Посольство України в США анонсували збільшення до $300 млн безпекової допомоги Україні в оборонному бюджеті на 2020 рік

Сенатор США Джеймс Ленкфорд 28 травня відвідав Київ та провів декілька зустрічей з українськими політиками. Його візит відбувся в рамках проведення VIII Національного Молитовного сніданку України і був ініційований координатором молитовного сніданку України народним депутатом Павлом Унгуряном.

Зазначається, що представляючи в Сенаті США штат Оклахома, Ленкфорд працює як член комітету з питань національної безпеки, комітету з розвідки та підкомітету з фінансових послуг та державного управління.

Зокрема, зустріч Джеймса Ленкфорда з приводу ефективного підвищення обороноздатності України, робіт з модернізації українських ракет та ракетного комплексу "Вільха" відбулася за участі екс-секретаря РНБО Олександра Турчинова та члена депутатської групи з міжпарламентських зв'язків з США Павла Унгуряна.

"Джеймс Ленкфорд заявив про збільшення підтримки з боку США у царині обороноздатності України та розвитку нашого війська. Також обговорили налагодження тісної комунікації та залучення американських інвестицій в інших сферах співпраці, таких як аграрний сектор, видобуток нафти та газу, а також у IT-сфері", - розповідає Унгурян.

Нагадаємо, що 27 травня Джеймс Ленкфорд вперше відвідав Одесу та провів низку важливих та стратегічних зустрічей з метою обговорення співробітництва Америки з Україною, зокрема, штату Оклахома з Одещиною та збільшення безпекової допомоги у південному регіоні України.

Сенатор США Джеймс Ленкфорд зустрівся з командувачем Військово-морських сил Збройних сил України, адміралом Ігорем Воронченком на військово-морській базі. Обговорили розширення напрямів допомоги США у зміцненні обороноздатності Збройних сил України шляхом включення до неї засобів берегової оборони та протикорабельних ракет.

Раніше Посольство України в США анонсували збільшення до $300 млн безпекової допомоги Україні в оборонному бюджеті на 2020 рік.

Зараз ви читаєте новину «Україну відвідав впливовий сенатор США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути