Ексклюзиви
понеділок, 25 грудня 2023 17:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Україну спробують примусити до переговорів" - хто на Заході грає на руку Росії

"Україну спробують примусити до переговорів" - хто на Заході грає на руку Росії
Американські журналісти пишуть, що російський диктатор Володимир Путін ніби то передав у Вашингтон пропозиції по мирних переговорах. Фото: zn.ua

Видання The New York Times написало, що російський диктатор Володимир Путін ніби то передав у Вашингтон пропозиції по мирних переговорах з варіантом зафіксуватися по лінії зіткнення.

Росія насамперед хоче зірвати допомогу Заходу Україні. Тому що якщо ці переговори теоретично почнуться, то побачимо умови про здачу територій. Захід може примусити Україну до переговорів простим способом – перестати постачати зброю. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політтехнолог Тарас Загородній.

"Росія насамперед хоче зірвати допомогу Заходу Україні. Тому що якщо ці переговори теоретично почнуться, одразу з'являться голоси, що треба"дати миру шанс, а для цього треба перестати постачати Україні зброю". Так було у 2014-му році. А Росія за якийсь час з новими силами продовжить свій наступ. Суто теоретично – та ж фіксація лінії зіткнення. Росія у себе в конституції записала, що Запорізька та Херсонська області ніби їм "належать", як і повністю Луганщина і Донеччина. Це означає, що це перша позиція, яку вимагатимуть росіяни. Далі – нейтральний статус, скорочення української армії без важкого озброєння. І так далі. Тобто росіяни шукатимуть час, щоб перегрупуватися і зібрати нові сили. А всі ці історії і пропозиції транслюють західні медіа. Нам треба пам'ятати, що через них є велика кількість можливостей просунути різні тези, потрібні Росії", – сказав Загородній.

Росіяни хотіли стати "людьми, які вирішуватимуть долю людства", уточнив політтехнолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий рік – у СІЗО: де Коломойський і Шуфрич отримають подарунки під ялинку

"Але час йде і Росія стає менш впливовою. І все більше залежить від Китаю. Говорити про їх суверенітет доводиться все менше і менше. Москва втрачає свою "карту балансу" – тобто її на Заході серйозно розглядали у якості сторони балансу у війні проти Китаю. Але чим далі, тим більше говорять, що воювати доводиться з Китаєм і Росією в одному блоці. Тому що залежність ставить цінність Росії як союзника під велике питання. Тому не думаю, що Захід піде на подібні переговори. Вчора Борель сказав чітко, що Росія стала загрозою Європи. І що навіть зупинка війни в Україні, не означає припинення агресії проти НАТО", – додав Загородній.

Захід може примусити Україну до переговорів простим способом – перестати постачати зброю, наголосив політтехнолог.

"Таке можливо. Але тут багато від нас залежить. Чим більше і швидше ми розгортаємо наш ВПК, тим менше залежності від Заходу. А вони відкрито нам говорять, що треба працювати в цьому напрямку. Ми повинні розуміти логіку Заходу – йде війна на виснаження, і вони це усвідомлюють. Хочуть, щоб Україна брала більше відповідальності на себе", – пояснив Загородній.

Російський диктатор Володимир Путін намагається використовувати "сигнали" для Заходу про нібито готовність поставити війну проти України "на паузу" для спроби знизити оборонну допомогу країн-партнерів.

Такі маніпуляції з боку РФ уже були раніше, зокрема щодо теми переговорів. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «"Україну спробують примусити до переговорів" - хто на Заході грає на руку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути