Ексклюзиви
неділя, 10 серпня 2008 12:21

Україну хочуть поставити перед судом за геноцид осетинського народу

Україну хочуть поставити перед судом за геноцид осетинського народу
Президент Абхазії Сергій Багапш заявляє, що моральну відповідальність за ситуацію в Південній Осетії несуть західні країни й Україна, які постачали зброю до Грузії.

"Ті, хто постачав зброю до Грузії, повинні також постати перед судом нарівні з грузинським керівництвом", - цитує Багарша Інтерфакс.

Він також заявив, що "з нинішнім керівництвом Грузії неможливий ніякий діалог - це державні злочинці, яких треба судити за злочини в Південній Осетії, за геноцид осетинського народу".

Разом з тим, помічник генсека ООН з питань миротворчих операцій Едмонд Мулет заявив, що існують свідчення того, що збройні сили Абхазії готуються почати військову наступальну операцію проти грузинського спецназу у верхній частині Кодорської ущелини.

"Ми надзвичайно стурбовані тим, що конфлікт, схоже, розширюється з Південної Осетії на Абхазію", - відзначив він у бесіді з журналістами.

Раніше цей високопоставлений дипломат ООН заявив, виступаючи в Раді Безпеки, що абхазька влада звернулася до нього з проханням вивести військових спостерігачів ООН із цього району, але відмовилися якось пояснити це прохання.

За словами Мулета, зараз військові спостерігачі ООН в Абхазії перебувають на базі в Сухумі для того, щоб "не потрапити під перехресний вогонь".

Зараз ви читаєте новину «Україну хочуть поставити перед судом за геноцид осетинського народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути