Ексклюзиви
понеділок, 06 вересня 2010 15:32

Україну готуються "атакувати" мільйони китайських мігрантів?

Україну готуються "атакувати" мільйони китайських мігрантів?

Політолог Олександр Палій вважає взаємовигідними угоди, підписані між Україною та Китаєм.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Але проблема в тому, що позитиви від цією співпраці отримає китайська держава та українські олігархи, а не Україна. Наше керівництво по державній компетентності не годиться китайському в підметки. Йому треба навчитися ефективному і компетентному управлінню", - зауважив експерт.

Він нагадав, що представники влади обіцяють 4 мільярди доларів китайських інвестицій в Україну.

"Раніше говорили, що Китай буде вкладати кошти у видобуток енергоносіїв в Україні. У нього є відповідні технології. Було можливе виробництво на території нашої держави обладнання газовидобутку, зокрема труби. Це було б позитивом. Але починають говорить про інвестиції зовсім іншого порядку. Ніби Україна збирається закупити в Китаї 20 тисяч тон гречки. Це повний абсурд, демонстрація цілковитого безглуздя. Коли країна виробляє достатню кількість, щоб продати її назовні, починаються розмови про те, щоб додатково закупити. Якщо ми будемо закуповувати продукцію сільського господарства в Китаї, це буде показником неефективності економічного урядування нинішньої влади", - зазначив Палій.

"Українські ноу-хау, які були за часів Радянського Союзу, і залишаються досі, дуже цікаві для Китаю. Він їх із задоволенням купить. На корупцію для наших чиновників у нього грошей вистачить. А із скасуванням віз є проблема. Треба, щоб до нас через Гонконг не потрапляли громадяни материкового Китаю. Адже велике питання, чи потрібні Україні мільйони мігрантів звідти", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Україну готуються "атакувати" мільйони китайських мігрантів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути