Ексклюзиви
понеділок, 29 березня 2021 12:03

Українську зброю більше не постачатимуть окупантам

Українську зброю більше не постачатимуть окупантам
Україна припинила постачання зброї в Росію. Фото: 1news.com.ua

29 березня 2014 року держконцерн "Укроборонпром" остаточно припинив постачання зброї та військової техніки в Російську Федерацію.

"Питання, на яке слід обов'язково відповісти - військово-технічне співробітництво з Російською Федерацією. Уже сьогодні зі зрозумілих причин до Росії не поставляються зброя і військова техніка. До моменту деескалації конфлікту наші відносини залишаться в замороженому стані. Так, ми зазнаємо економічних втрат, але хіба розумно озброювати армію супротивника?" - говорить генеральний директор концерну Юрій Терещенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти накрили село мінами 120-го калібру

За словами Терещенка відносини з РФ, зокрема у сфері економічного та військово-технічного співробітництва, заслуговують розгляду та прийняття рішення на вищому державному рівні, у Раді національної безпеки й оборони України.

Напередодні припинення постачання зброї 13 березня вибухнув скандал. З'ясувалося, що новопризначений глава Укроборонпрому Валентина Дрозд, попри неприховану агресію з боку РФ, продовжила поставляти Росії військове устаткування.

14 березня Олександр Турчинов звільнив Валентину Дрозд, яка пропрацювала на посаді всього тиждень, і призначив на її місце нардепа від партії УДАР Сергія Аверченка. За тиждень, 21 березня, народний депутат, член парламентського комітету з питань нацбезпеки Юрій Сиротюк звернувся до Аверченко з закликом негайно припинити поставки в Росію зброї та техніки й переглянути всі військові контракти з РФ.

Про реакцію на це звернення не повідомлялося, проте вже 24 березня держконцерн очолив колишній заступник голови Укрспецекспорту Юрій Терещенко. Своєю чергою Аверченка перевели на посаду керівника Державного управління справами.

Україна подала на Росію в Європейський суд з прав людини за вбивства критиків Кремля. Цей позов вже 9-й, який Україна подала проти Росії. Іще 4 на розгляді. Цей судовий орган належить Раді Європи, членами якої є Україна та Росія. Київ порушив справу проти Москви, бо звинувачує її в цілеспрямованих замахах на критиків Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Українську зброю більше не постачатимуть окупантам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути