субота, 21 січня 2012 09:12

Українську ГТС невдовзі оцінять і Європу запросять до консорціуму - Бойко

Українську ГТС невдовзі  оцінять і Європу  запросять до консорціуму - Бойко

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко в ефірі телеканалу "Інтер" заявив, що конкретних пропозицій ЄС щодо участі у тристоронньому газовому консорціумі ще не давали.

Він пояснив це тим, що ще не оцінена газотранспортна система України.

"Конкретних пропозицій ми їм не давали, тому що у нас не готова оцінка. Ми можемо давати конкретні пропозиції, коли у нас оцінена вартість і ми можемо їм давати вартість ГТС для участі в консорціумі. А поки немає оцінки", - пояснив міністр.

Бойко розповів, що українська сторона говорила з єврокомісаром з енергетики про те, що Київ готовий створювати консорціум: "Ми їм надіслали лист, що готові їх розглядати в якості партнерів. Але конкретних даних ми їм дійсно не давали".

"Вчора оголошено тендер оцінювача щодо ГТС і після завершення оцінки ми будемо готові надати інформацію європейським партнерам", - заявив він.

У той же час, Бойко заявив, що європейські партнери порушили свої ж закони, давши дозвіл на "Південний потік".

"Одразу, вступаючи до Європейської енергетичної спільноти ми ставили два питання, які для нас були принциповими: це отримання коштів на модернізацію ГТС і підтримка проти "Південного потоку", який є загрозою нашим національним інтересам. Ми не отримали чіткого сигналу ні з одного, ні з іншого питання", - заявив міністр.

За його словами, європейські компанії "вважали для себе можливим порушити принципи європейського співтовариства і піти на укладення контратка в протиріччя своєму європейському законодавству".

"І ми про це чітко сказали європейським партнерам, що подібного роду порушення і наша участь у Європейському співтоваристві не сумісні. Це означає, що ми змусимо вважатися європейське співтовариство з нашими інтересами", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Українську ГТС невдовзі оцінять і Європу запросять до консорціуму - Бойко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути