вівторок, 12 лютого 2013 12:15

Українську еліту можуть стурбувати санкції США - Пайфер

Українську еліту можуть стурбувати санкції США - Пайфер
Стівен Пайфер Фото: elect.in.ua

Влада США поки не планує введення санкцій проти України. Про це розповів колишній посол США в Україні Стівен Пайфер в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"У даний момент уряд США не обдумує санкції щодо України або окремих українських громадян. Однак санкції вже активно обговорюються в Конгресі, після резолюції, прийнятої в минулому вересні в Сенаті. Торішня дискусія в Конгресі щодо можливості введення санкцій проти України - це приголомшливий поворот подій: за минулі 20 років Конгрес - як демократи, так і республіканці - завжди був дуже проукраїнським. Такий поворот у відносинах повинен стурбувати українську владу", - підкреслив він.

Нагадаємо, 6 грудня 2012 року Конгрес США прийняв "Закон Магнітського", який накладає санкції на російських держслужбовців, підозрюваних в порушенні прав людини.

"Поки що Закон Магнітського застосовується тільки щодо Росії. Але дехто з конгресменів пропонує розширити його застосування і на інші країни. Влада США поки тільки виробляє способи застосування санкцій у рамках "Закону Магнітського", - уточнив Пайфер.

Екс-посол зазначив, що в Україні "декого з представників еліти може стурбувати заборона на в'їзд в США або інші санкції".

Зараз ви читаєте новину «Українську еліту можуть стурбувати санкції США - Пайфер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути