четвер, 22 серпня 2013 12:57

Український уряд "проспав" проблеми із Росією — "ударівець"

Український уряд "проспав" проблеми із Росією — "ударівець"
Павло Розенко. Фото: ukr.obozrevatel.com

Прем'єр Микола Азаров веде традиційну гру по пошуку крайнього.

Так Gazeta.ua "ударівець" Павло Розенко прокоментував заяву голови уряду про те, що митні проблеми з поставками українських товарів до Росії відбулися через наші підприємства.

"Для Азарова часто крайні бувають зовнішні сили, а якщо в економіці все погано, то "папєрєднікі" винні, проблеми у відносинах з Росією - це вина наших підприємств. Лише в своєму оці він не бачить колоди. Це традиційна політика Миколи Яновича, який ніколи не визнає не тільки своїх, але й власного уряду помилок. Це призводить до того, що Україна в своєму економічному розвитку фактично зупинилася і з кожним роком скочується вниз. Азаров не хоче аналізувати проблеми. Йому легше скинути їх на плечі інших", - зауважив він.

За словами депутата, проблеми із Росією український уряд "проспав".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров думає, що пора українізувати школи в Росії

"Вище керівництво Росії неодноразово посилало сигнали про те, що буде жорстко ставитися до українських товарів. Це відбувалося щонайменше півроку. Те, що Україна виявилася абсолютно не готовою до цього, є виною виключно української влади і персонально прем'єра. Він розповідав про те, що ми підпишемо зону вільної торгівлі, у нас покращаться відносини із Російською Федерацією. Переконував в тому, що є людиною, яка може нормально вести діалог із росіянами. Але це все виявилося лише словами", - наголосив Розенко.

"Останні три роки ми слухаємо самозаспокоєння: у нас  в Україні все в порядку, триває стрімке і разюче покращення. Але такі дії призвели до негативних наслідків не лише для економіки, а й для соціального захисту та доброту громадян", - зазначив "ударівець".

Політик впевнений, що Росія захищає свої національні інтереси, в той час, коли Україна не має системи захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров думає, що пора українізувати школи в Росії

"Українській владі треба зайняти чітку позицію: євроінтеграційний курс України є незмінним. Вона не повинна коливатися — сьогодні говорити про євроінтеграцію, а завтра — про необхідність якнайшвидшого вступу до Митного союзу. Коли йтиме коливання і є невизначеність, Росія буде постійно тиснути, шантажувати нашу державу, гратиме на таких протиріччях, аби отримати свою геополітичну вигоду. Тому нашій владі треба припинити сіпатися", - додав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Український уряд "проспав" проблеми із Росією — "ударівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути