Ексклюзиви
четвер, 09 січня 2020 17:01

Український посол відповів на критику Польщі й Ізраїлю щодо вшанування пам'яті Бандери

Український посол відповів на критику Польщі й Ізраїлю щодо вшанування пам'яті Бандери
Посол України в Ізраїлі доніс позицію державної політики про вшанування пам'яті. Фото: apostrophe.ua

Посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко відповів на критику ізраїльського колеги Джоела Ліона щодо вшанування лідерів ОУН Андрія Мельника, Степана Бандери, письменника, політичного діяча Івана Липи та його сина Юрія.

Посол заявив, що такі дискусії мають відбуватися на рівні істориків і експертів, йдеться у повідомленні пресслужби посольства України в Ізраїлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пост Уляни Супрун про Степана Бандеру забанили

Зустріч дипломатів відбулася 9 січня. За словами Надоленка, публічна дискусія, яку проводить Джоел Ліон щодо внутрішніх питань української політики, є контрпродуктивною.

"9 січня посол України довів до ізраїльської сторони позицію щодо контрпродуктивності публічної дискусії, яка проводиться послом Ізраїлю в Україні Джоелом Ліоном, зокрема в контексті спільної заяви послів Ізраїлю та Республіки Польща в Україні від 2 січня 2020 року", – сказано в повідомленні.

Український посол наголосив, що відродження та збереження нацпам'яті українського народу є одним із основних напрямів державної політики України.

2 січня посольства Ізраїлю та Польщі в Україні розкритикували вшанування пам'яті очільника ОУН-УПА Степана Бандери та інших визначних українських націоналістів. На їхню думку, постаті Андрія Мельника, Степана Бандери, а також Івана Липи та його сина Юрія є такими, які потрібно раз і назавжди засудити.

Україна викликала посла Польщі через критику вшанування пам'яті Бандери в Київ.

Зараз ви читаєте новину «Український посол відповів на критику Польщі й Ізраїлю щодо вшанування пам'яті Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути